Проучването на произхода на COVID-19 е повлияно от политиката, заяви представителят

...
Проучването на произхода на COVID-19 е повлияно от политиката, заяви представителят
Коментари Харесай

Китай: Безсрамен фарс е твърдението, че сме отговорни за коронавируса

Проучването на произхода на COVID-19 е повлияно от политиката, заяви представителят на Световната здравна организация Майкъл Райън. С този си коментар, съгласно Пекин, той на процедура е  отправил рецензия към опитите на американски политици да възкресят тайната доктрина за приключването на вируса от лабораторията в Ухан.

Проучване на произхода на COVID-19 е строго теоретичен въпрос и това слага въпроса дали чиновниците на американското разузнаване имат сходни професионални качества. От година насам най-големите международни специалисти по вирусология не съумяват да дадат отговор, а чиновниците на Централно разузнавателно управление на САЩ получиха за това 90 дни, се оповестява в разбор на Радио Китай.

В изявление за медии професорът от Джорджтаунския университет Кавана уточни, че в случай че има някакъв метод, с който да се опетни името на Китай, Белият дом няма да се поколебае да го употребява, защото гледа на Пекин като на своя „ максимален стратегически противник “.

По този мотив Китай съобщи, че не е Ирак, и няма да изпадне в ролята на близкоизточната страна. " По-важното е обаче, да не бъде дискредитирана науката. А това, което сега се случва с налагането на версията, че COVID-19 е изтърван от уханската лаборатория, е просто един нахален фарс ", написа китайското издание.

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърдеше, че има ли доказателства, че новият ковид е основан в китайска лаборатория.

Тръмп разкритикува и Световната здравна организация и я съпостави с " китайска пиар организация " с изказванието: " Те не трябва да изнамират извинения за хора, които са позволили ужасяващи неточности. Би трябвало да се срамят! ". През април 2020 г.  Тръмп замрази заплащанията на Съединени американски щати към СЗО.

В разногласието за произхода на новия коронавирус Тръмп пренебрегва даже данните, предоставени от координатора на американските секрети служби Ричард Гренел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР